Parasta tyhmyydessä on se vastuuttomuus mitä se tuo mukanaan. Harva viitsii antaa typerälle idiootille kovinkaan paljoa vastuuta. Moni odottaa vähän ja jos odotukset ylittyvät, saa kohtuuttoman määrän kiitosta mitättömästä suorituksesta.

Jos minä olisin todella älykäs, minun kannattaisi teeskennellä olevani mahdollisimman tyhmä. Se antaisi minulle kaikista eniten pelivaraa.

Voisin olla salaa älykäs kaiken typeryyteni alla. Vedellä naruista. Ohjailla ihmisiä. Manipuloida. Olla 10 askelta muita edellä ja aina tarvittaessa vetäytyä naiivin idiotismin ja tietämättömyyden taakse.

Olla akuutin tietoinen kaikesta samalla, kun esittäisin olevan typerä narri.

Ehkä ihmiset luottaisivat minuun, koska he pitäisivät minua hyväntahtoisena ja -sydämisenä hölmönä. He eivät näkisi masinointini läpi. Vähitellen keräisin itselleni kasapäin luottamusta.

Luottamuksen mukana tulee valtaa. Sitä voisi käyttää epäsuorasti. Vähän työntää tarvittaessa ihmisiä oikeaan suuntaan tai estää heitä ottamasta tiettyjä askelia. Antaa heidän säilyttää illuusio vapaudestaan ja valinnasta, samalla kun syötän heidän päähänsä ajatuksia.

Ehkä en väittäisi ajatuksia edes omikseni. Laittaisin ajatuksen alkulähteen muualle. Minä olisin vain viestintuoja. Sillä mitä minä tiedän?

Olen vain tyhmä.

Minulla on ollut onni ja autuus olla tyhmien ihmisten peluutettavana. Heidän suurin valttinsa minua vastaan on ollut minun tarpeeni olla älykäs. Oman turhamaisuuteni takia minua on ollut niin helppoa peluuttaa.

Jos haluat ihmisestä kierroksia irti, nosta hänet korkeuksiin. Voitele hänen egoaan. Alenna itsesi ja ylennä hänet. Pidä hänet korkealla.

Sitten, kun hän alkaa tottua asemaansa, voit ryhtyä heiluttamaan tuolia. Tuolia, jonka olet itse työntänyt hänen allensa.

Mitä ylemmäs ihminen on antanut sinun hilata itsensä, sitä korkeammalta hän tulee alas. Hän on valmis tekemään melkein mitä tahansa, ettei putoaisi palliltaan.

Mitä tahansa ja neuvottelu antautumisen ehdoista voi alkaa.

Sillä harva meistä haluaa tuhoutua. Me rakastumme itseemme tietynlaisena. Jos tämän tietynlaisuuden on tuonut joku toinen ihminen, hänen läsnäolonsa on välttämätöntä, että kuva itsestämme säilyy.

Jos hän poistuu, hän vie meidät mukanaan. Tuoli kaatuu ja tyhjä ihmisen kuori murskautuu lattialle.

Tyhmää ihmistä on mahdotonta saattaa vastuuseen teoistaan. Koska eihän hän ole tehnyt mitään. Hän on syyntakeeton.

Älykäs ihminen on kaikista tyhmin olento mitä tällä planeetalla marssii. Hänen johdonmukaisuutensa tekee hänestä helposti ohjattavan lampaan. Ohjelmoitavan robotin.

Hän ostaa arvoja jotka tekevät hänen ohjaamisestaan vielä helpompaa. Rehellisyys. Kunnia. Johdonmukaisuus. Suoraselkäisyys.

Kuinka helppoa onkaan manipuloida ihmistä, joka on pakotettu olemaan rehellinen, kunniallinen tai johdonmukainen.

Kuinka helppoa tätä idioottia on ohjata paikasta toiseen.

Kuinka helppoa tälle idiootille on myydä ajatus maailmasta, jossa on hyveellistä pyrkiä kohti sitä, mitä hän kuvittelee olevansa.

Tyhmät ihmiset ovat vaarallisia. Älykkäät ovat ennustettavia typeryksiä.

Siinä vaiheessa, kun tyhmä ihminen paljastuu älykkääksi, on yleensä liian myöhäistä.

Pyri olemaan tyhmä, naiivi ja viaton. Teroita kynsiäsi kaikessa rauhassa. Jos kynsiesi teroittaminen keskeytyy, heittäydy uhrin rooliin ja käännä huomio muualle. Sen jälkeen voit jatkaa.

Anna vahvojen ja tietävien tuhlata energiaa ja repiä toistensa palasiksi. Kun jäljellä on enää raadeltuja ja runneltuja, nosta oma suosikkisi, eli helposti manipuloitava piruparka, ruumispinon päälle.

Anna hänen kuvitella, että hänellä on valtaa.

Sen jälkeen syytä häntä vallan väärinkäytöstä ja paranna oikeuksiasi. Pidä oikeudet itselläsi ja vastuut hänellä. Pidä hänet syyllisen asemassa, häpäise tarvittaessa ja kahmi oikeuksia itsellesi enemmän ja enemmän.

Puhu vahvasti hyveistä, mutta noudata itse niitä valikoivasti. Muuta pelikenttää kokoajan enemmän ja enemmän itsellesi sopivaksi.

Tee toimintasi kritiikistä mahdotonta. Palkitse toimintasi tukemisesta. Kerää hyväuskoisia ja sympatisoivia typeryksiä liittolaisiksi.

Ole tyhmä ystäväni. Se kannattaa.

Kommentit