Valmennus

Minulta voi halutessaan ostaa rehellistä palautetta, kasvukipua ja tukea niiden kasvukipujen keskelle. Minä kutsun edeltävien yhdistelmää valmentamiseksi.

Valmentamisen avulla autan ihmistä pääsemään pisteestä A, pisteeseen B. Yleensä piste B on jotain sellaista, mihin ihmiset haluavat mennä. Tai sitten piste A on jollain tavalla sietämätön paikka ja sieltä on päästävä pois keinolla millä hyvänsä.

Valmentaminen on siitä erikoinen laji, että valmentajana en ota vastuuta sinun tekemisestäsi tai tuloksista. Otan vain vastuun siitä, että autan kaiken kykyni mukaan ja pidän sinut vastuussa omasta tekemisestäsi.

Lähestymistavassani on vain yksi vakio: Pyrin olemaan 100 % rehellinen kaikesta mitä havainnoin.

Jos näen, että minun mielestäni kusetat itseäsi, sanon sen sinulle. Jos pelaat alle oman tasosi, välttelet tai rationalisoit, sanon siitäkin. Olen mestarillinen itseni kusettaja ja harvemmin muut ovat yhtä hyviä, joten saan heidät kiinni itsepetoksestaan helpommin.

Minä myös annan positiivista palautetta onnistumisista, kun sille aihetta on. En tsemppaa tai motivoi etukäteen. Työskentely voi olla välillä korutonta ja turhauttavaa.

Mutta jos valitset kasvaa ja kehittyä, voin nopeuttaa ja helpottaa asiaa huomattavasti. Voin tukea sinua. Voin tarjota sinulle sellaisen peilin joka näyttää sinulle paikkoja itsessäsi, mitä et ole aikaisemmin huomannut.

En juurikaan markkinoi asiaa, koska asiakkaani eksyvät minulle jostain muualta kuin kotisivujeni kautta. Minulla on ihan mukavasti töitä ja en ole tainnut myydä aktiivisesti mitään viimeiseen vuoteen. Se on myös vähän harmillista, koska myyminen on kaunista.

Ajattelin silti selkeyden vuoksi kirjoittaa jotain tänne asiasta. Ehkä sinua kiinnostaa työskentely kanssani, jos luet tätä tekstiä. Kirjoitan tämän myös siksi, että voin käyttää itseäni esimerkkinä asiakkailleni.

Ketä autan?

Pääasiallisesti asiakkaani ovat asiantuntijayrittäjiä, mutta poikkeuksia toki on. Löydät itsellesi helposti edullisemman vaihtoehdon kuin minut. Hinnan on tarkoitus karkoittaa ne, jotka eivät ole tosissaan. Minä haluan auttaa sinua mahdollisimman tehokkaasti. Jos sinä et halua apua, turhaan me tuhlaamme toistemme aikaa.

Monet haluavat vain hetkellistä helpotusta. Sitä minä en tarjoa. Haluan auttaa ratkaisemaan asian kerralla ja pysyvästi. Voi olla, että työskentely kanssani vie sinut kivuliaiden teemojen ääreen. Joudut luopumaan jostain sinulle rakkaasta ajatushäkkyrästä, johon olet investoinut paljon. Kyseenalaistan kaiken mitä en pidä totena.

Jos päätät työskennellä kanssani varaudu siihen, että haastan ja tuen sinua kaikella kyvylläni. Jos koen, että et ole valmis siihen, en ota sinua asiakkaakseni ollenkaan. Minulla on ihan riittävästi tuloja, etten ole riippuvainen jokaisesta tarjouksesta. Otan vain ne tapaukset, jotka kiinnostavat minua.

Minun on kaikista helpointa työskennellä ihmisten kanssa jotka ovat toiminnallisia käytännön tyyppejä, joiden työ on ihmiskeskeistä. Sellaisia joita kiinnostaa tulokset. Yleensä näitä ihmisiä löytyy eniten johtajista, yrittäjistä, myyjistä, valmentajista, konsulteista ja asiantuntijoista.

Minä tykkään auttaa ratkomaan monimutkaisia ongelmia.

Mihin valmennustyylini perustuu?

Minulta on joskus kysytty ruokapyödässä seuraavanlainen kysymys ”mitä se valmentaminen oikein on”.

Se on muuten hemmetin hyvä kysymys. Yleensä valmentaminen linkitetään lätkäjoukkueisiin ja urheiluun, koska siellä valmentajia yleensä näkee. Valmentajia löytyy runsaasti muualtakin. Jokaiselle elämän osa-alueelle on valmentaja olemassa. Suomessakin tuhansia ja tuhansia.

Minusta paras valmennuskenttä on bisnes ja yrittäminen. Se haastaa ihmistä henkisesti, fyysisesti, mentaalisesti ja emotionaalisesti. Koska pidän haasteista, siellä minä tykkään toimia.

Voin valmentaa yksittäistä henkilöä tai isoja ryhmiä. Jos haluat edetä nopeasti, mene yksin. Jos haluat edetä pitkälle, mene yhdessä.

Kerron sinulle nyt minun ajatukseni valmentamisesta. Se ei tarkoita, että nämä ovat universaali totuus, ne ovat vain minun ajatuksiani ja periaatteita. Jos sinulla on jotain muita ajatuksia, hienoa. Pidä niistä kiinni, jos ne toimivat sinulle.

Kaikki lähtee ajattelusta. Kaikki. En ole nähnyt yhtään poikkeusta vielä asiaan. Mieli tuottaa ajatuksemme ja se mikä mieli on, on hiukan monimutkaisempi tarina. Sanotaan nyt kuitenkin, että meillä on kyky päättää ajatuksemme ja ne vaikuttavat kaikkeen. 

Ajatuksesta seuraa tunne ja tunteesta seuraa toimintaa. Toiminta taas tuottaa uusia ajatuksia. Alla oleva mallinnus nimeltään kognitiivinen kolmio selittää asiaa jonkin verran. Lisäsin sen keskelle silmän. Selitän sen merkityksen myöhemmin.

kogminatiJoskus mielemme menee oikosulkuun ja silloin se jää pyörimään johonkin välimaastoonEsimerkiksi ajatuksesta seuraa tunne, josta seuraa ajatus, josta seuraa tunne.

Tällä tavalla voit generoida itsellesi vaikka masennuksen. Tai melkein mitä tahansa. Tuon kierteen voi katkaista useilla eri keinoilla.

Jos joku pyörii toiminta ja tunne-akselilla, silloin kyseessä on neuroosi. Koska se näkyy ulospäin, asia on helpompaa huomata. Sisäisiä neurooseja on vaikeampi huomata.

Me kuitenkin olemme täynnä niitä. Se mikä tässä yhteiskunnassa on ”normaali” ei tee kovinkaan montaa ihmistä onnelliseksi. Joten joskus täytyy nostaa omaa tasoa. Mennä normaaliuden tuolle puolen.

Kaikki uskomukset mitä sinulla on itsestäsi tai maailmasta koostuvat täysin samasta häkkyrästä. Niitä voi radikaalisti muuttaa. Olen itse siitä elävä todiste.

Joten minun valmennustyylini perustuu suurimmaksi osaksi ajatusten kanssa työskentelyyn. Jos hommat ei rullaa, tuloksia ei tule ja on paska fiilis, juurisyy löytyy ajattelustasi. Se ei ole sinun vikasi, koska todennäköisesti et yksin kykene saamaan ajattelustasi kiinni. Itsensä tarkkaileminen on kaikista vaikeinta ja suurin osa ajattelustamme on niin automaattista, että sen tarkkailu on lähes mahdotonta.

Tiedän sen kokemuksesta. Kaikissa näissä lauseissa on pieni totuuden siemen, vaikka ne ovatkin roimia yksinkertaistuksia.

  • ”Olet sitä mitä ajattelet olevasi”
  • ”Uskot onnistuvasi tai uskot epäonnistuvasi, olet oikeassa”
  • ”Ajattele oikein ja menesty”

Ja tarkennan nyt. Kysymys ei ole mistään ”positiivisesta ajattelusta” tai ”motivoitumisesta” vaan kriittisestä ajattelusta. Jos teet töitä kanssani, kyseenalaistan aivan kaikki asiat mitkä eivät mielestäni palvele sinua. Kaikki palaa.

Olen myös myötätuntoinen. En auta ketään väkisin. Enkä altista sinua asioille joille et halua altistua, joten vaikeiden teemojen äärellä kysyn haluatko edetä vai et.

Tungin silmän kolmion keskelle, koska minulle se symbolisoi tietoisuutta. Kykyä olla läsnä sen kaiken kanssa mitä on ja mitä tapahtuu. Tarkkailla omia ajatuksia, tuntemuksia ja tekemistä. Koen olevani poikkeuksellisen tietoinen ihminen, vaikka sitä on toki mahdotonta arvioida objektiivisesti.

Joten kanssani työskennellessä saat avuksesi kaiken ymmärrykseni itsestäni ja ihmisyydestä yleensä. Se on iso voimavara, kun on tarkoitus muuttaa omia toimintamalleja.

Ajattelun kanssa työskentelemisessä on se poikkeus, että jos jokin toimintamallisi juontaa varhaislapsuudesta käsin, on parempi tehdä töitä myös kehollisin menetelmin. Koska toimintatapasi on silloin ehdollistunut kehoosi jo ennen kuin aivosi ovat kehittyneet riittävästi. Joten mallin voi muuttaa nopeammin kehon kautta.

Saatan tarvittaessa ohjata sinut jonkin toisen valmentajan ja lähestymistavan pariin. Antaa näkemykseni siitä mitä kannattaa kokeilla.

Mikä on valmennukseni arvo?

On tärkeää kertoa sinulle kuinka arvokasta valmennukseni on, koska muuten alat vertailemaan hintojani joihinkin muihin tekijöihin. Toki saat tehdä niin vapaasti, mutta lähes poikkeuksetta löydät edullisemman osaajan.

Suurin vahvuuteni valmentajana on inhimillisyys ja sen kautta saatu rehellinen peili. En jaksa teeskenellä. Minua ei kiinnosta kovinkaan paljon kuinka ison firman johtaja olet, olen kiinnostuneempi sinusta ihmisenä ja sillä mennään.

Sen lisäksi olen toiminut yrittäjänä 9 vuotta ja olen suoramyynnin ammattilainen. Osaan kirjoittaa myyvää tekstiä ja rakennella automaatioita. Pystyn tekemään digitaalisesti kauppaa kuusinumeroisilla luvuilla parissa viikossa. Tätä osaamista on harvoilla Suomessa ja sitä kautta minulla on tarjottavana aika uniikkia perspektiiviä ihmisen ostokäyttäytymiseen ja käyttäytymiseen yleensä.

Minulle ei ole kovinkaan suuri mysteeri miksi organisaatioissa menee asiat perseelleen tai siellä pelataan alle oman tason, koska syy on lähes poikkeuksetta turvallisuuden puute. Tästä taas nousee pelkoperäiset itsesuojelumallit, joista seuraa niukkuuden, pihtaamisen kostonkierteen ja turhautumisen säestämä syöksykierre helvettiin.

Esimerkiksi heikkolaatuinen johtajuus luo turvattomuutta. Heikkolaatuinen johtajuus nousee aina heikkolaatuisesta itsetuntemuksesta. Koska jos ei ymmärrä itseään ihmisenä, ei ymmärrä muitakaan ihmisiä. Johtavat ovat lähes aina liian kovia tai liian pehmeitä. Harvoin näkee onnistunutta fuusiota asiassa.

Jos teen töitä oikeanlaisen ihmisen kanssa, jolla on oikeanlainen tilanne elämässään (tarvitaan ratkaisuja ja ne näkyvät suoraan tuloksissa), olen saavuttanut esimerkiksi seuraavanlaisia tuloksia

  • Myynnin nousu nollasta 28 000 euroon viikossa, muuttamalla myyntisivun tekstejä.
  • Asiantuntijan auttaminen sopimusneuvotteluissa, joka johti tuntilaskutuksen korottamiseen 50%:lla. Tästä taas seurasi lähes 30 000 euron lisälaskutus hänelle kevään aikana, lisäämättä työmäärää.
  • Asiantuntija myy pienillä muutoksia tekemällä 700 000 euron edestä valmennusta isoon organisaatioon.
  • Asiantuntija päättää lopettaa nykyisen toimimattoman toimintamallin ja ryhtyä rakentamaan uudenlaista lähestymistapaa puhtaalta pöydältä

Joten valmennukseni arvo riippuu sinun tilanteestasi ja siitä kuinka isoja rattaita pyörität. Oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan, yhden session arvo voi olla euromääräisesti kymmeniä tai satoja tuhansia euroja.

”Timo Hyväri on mahtava tyyppi! Omalla rennolla mutta periksiantamattomalla tavallaan hän haastoi meitä esittämällä yllättäviä ja rohkeita kysymyksiä, jotka osuivat kerta toisensa jälkeen suoraan ytimeen.

Hän auttoi meitä kehittämään strategiaamme ja ottamaan aimo harppauksen bisnesajattelussamme. Suosittelen lämpimästi yhteistyötä Timon kanssa ihmisille, jotka haluavat vähentää sohlaamista ja keskittyä oikeiden asioiden tekemiseen.”

Karoliina JarenkoFilosofian Akatemia

———————————————————————————————————————————————————Moi,

Tässä ytimekkäästi palaute siitä mitä hain ja olen saanut.

Tavoitteena oli breikata digipuolen tuotteiden myynnissä ja markkinoinnissa. Suomeksi sanottuna tehdä tuohta ja laajentaa yrityksen liiketoimintaa tälle sektorille. Ei mitään nappikauppaa vaan isommin ja kustannustehokkaasti.

Palikat tähän oli omasta takaa melko valmiina, mutta hommaa en ollut saanut kuitenkaan itse pelittämään kunnolla.

Aloitettiin Timon kanssa projekti 19.4.2016 ja ensimmäinen digituote meni ulos jo pari päivää tämän jälkeen. Kauppaa alkoi tämän jälkeen tulemaan aika mukavaan tahtiin.

Töitä asioiden oppimiseen on tullut tehtyä ja opittua kantapään kautta tiettyjä juttuja, mutta kyllähän tämä homma otti tuulta purjeisiin aika nopeasti. Alla olevat lukemat ehkä kertoo asiasta tarkemmin.

Timon projektista pyytämä summa oli kohtuullisen iso 6-7 tonnia. Se kuitenkin tuli takaisin korkojen kera jo ensimmäisen 2 viikon aikana.

Iso käsi ja kiitos! Homma jatkuu!

Asiakas vuodelta 2016

Takuu

En tarjoa takuuta valmennuksilleni.

Ennen tein niin. Valitsin vääriä asiakkaita, tein useita virheitä ja ylilyöntejä. Lupasin liikaa ja toimitin liian vähän. Kaiken tämän seurauksena olen palauttanut rahoja 15 000 euron edestä. Olen maksanut oppirahani ja siksi valitsen asiakkaani nykyisin tarkkaan. Otan selvää heti aluksi, kannattaako meidän tehdä töitä vai ei ja etenemme sitten sen mukaan.

Takuuni siis on, että emme aloita työskentelyä ollenkaan, jos en usko minusta olevan apua sinulle. Takaan myös sen, että minun kanssani on erittäin vaikeaa teeskennellä tai leikkiä roolileikkejä.

Hinta

Möin ennen pitkiä prosesseja, mutta jossain vaiheessa totesin sen olevan turhaa. Tiukka prosessi on kuin apurattaat, joita on kiva käyttää tiettyyn pisteeseen asti, mutta nyt säädän lähestymistapaa tarpeen mukaan. Ainoa vakio prosesseissani on hinta ja yhden session kesto, joka on tällä hetkellä 2 tuntia.

Jos kaipaat henkilökohtaista valmennusta, yksi valmennussessio kestää 2 tuntia ja sen hinta on 500 euroa + alv 24%. Hinnasta voit päätellä, ettei minua kannata palkata auttamaan pienissä päänsäryissä, vaan vasta sitten kun kyseessä on vähän isompi migreeni.

Valmennusprosessi kestää niin kauan kuin on tarve ja saat tietää keston etukäteen. Jos tulokset saavutetaan nopeammin, lopetamme heti, kun on valmista.

Jos tarvitset ravistelua organisaatioosi kysy asiasta erikseen. Minulle aiheella ei ole oikeastaan merkitystä. Jos siihen liittyy ihmisiä (kuten aina liittyy) ja haasteet ovat konkreettisia, kerron mitä minulla on tarjottavana asian suhteen.

En jaksa jauhaa pelkästään teorioista tai tutkimuksista, siihen löytyy parempia osaajia muualta. Minua kiinnostaa tutkimusten tulosten soveltaminen arjen tekemisessä, jotta saadaan aikaiseksi jotain. Asiat jotka ovat lähellä ihmisyyttä ja käytäntöä.

Ota yhteyttä ja aloitetaan

Kun tulet siihen tulokseen, että haluat tehdä töitä kanssani, ota yhteyttä puhelimella 044 085 0703 tai sähköpostilla timo@timohyvari.fi. Mieluummin sähköpostilla.

Kerro missä menet ja mihin tarvitset apua. Valmennus voidaan toteuttaa livenä Helsingissä (voin tulla käymään toimitiloissasi tai sitten voidaan kohdata jossain kahvilassa, mikäli aihepiiri ei ole tulenarka). Tai sitten valmennus toteutetaan etänä skypellä.